اقتصاد

احتیاط در رفتار معامله‌گران بورسی / گروه سیمانی؛ همچنان پیشتاز معاملات

اکوایران: در بازار امروز صنایع سیمانی،‌ نفتی و برقی بیشترین ورود نقدینگی را داشتند؛‌ همچنین گروه‌های فلزات، شیمیایی و خودرویی دارای بیشترین خروج نقدینگی بودند.

به گزارش اکوایران؛ بازار سهام در روز سه شنبه، 31 تیرماه با رشد ناچیزی همراه بود و در نهایت شاخص کل بورس صعود 5 هزار واحدی را تجربه کرد، همچنین شاخص‌های بورس و فرابورس سبزپوش ماندند.

در این بین‌ نقدینگی از تالار شیشه‌ای به سمت صندوق‌های بادرآمد ثابت و کالایی حرکت کرد و این موضوع ناشی از سیاست‌های اشتباه اقتصادی و تنش‌های خاورمیانه است؛ همچنین باید گفت در حال حاضر آحاد جامعه نسبت به بورس بی‌اعتماد هستند.

در داد و ستدها، 65 درصد نمادهای بورسی منفی ماندند و تنها 35 درصد دیگر مثبت معامله شدند؛‌ این در حالیست که در دقایق ابتدایی بازار امروز 80 درصد نمادها سبزپوش بودند.

در معاملات روز جاری، ارزش صفوف خرید کاهش یافتند و ارزش صف‌های فروش نسبت به روز گذشته تغییری نداشتند.

در پایان می‌توان عنوان کرد، صنایع سیمانی،‌ نفتی و برقی بیشترین ورود نقدینگی را داشتند؛‌ همچنین گروه‌های فلزات، شیمیایی و خودرویی دارای بیشترین خروج نقدینگی بودند.

روزهای رکود و بی اعتمادی بازار سرمایه

نوید فرهادی – تحلیلگر بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار سرمایه این روزها در شرایطی به کار خود ادامه می‌دهد که نشانه‌های رکود، بی‌اعتمادی و آسیب‌های ساختاری، فضای کلی آن را متأثر کرده است.

به گفته وی، خروج چشم‌گیر نقدینگی از بازار که به گفته برخی منابع به بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده در کنار نبود چشم‌انداز روشن از متغیرهای سیاسی و اقتصادی، منجر به شکل‌گیری نوعی احتیاط گسترده در رفتار معامله‌گران شده است.

سایه بلاتکلیفی سیاسی در بورس

این فعال بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در سطح کلان اقتصادی، بحران‌هایی چون ناترازی‌های مالی، عدم ثبات نرخ ارز، بلاتکلیفی در سیاست‌های پولی مانند نرخ بهره و نشانه‌های آشکار رکود تورمی بر وضعیت بازار سایه افکنده است؛ حتی با وجود انتشار برخی گزارش‌های مالی مثبت از شرکت‌های بورسی، همچنان فقدان یک موج پایدار احساس می‌شود.

فرهادی اظهار داشت: حمایت‌های مقطعی و محدود صندوق‌های تثبیت و توسعه، گرچه مانع از افت‌های سنگین در برخی نمادها شده، اما قدرت و استمرار لازم را برای احیای اعتماد عمومی ندارد؛ از سوی دیگر فضای سیاسی کشور نیز با بی‌ثباتی‌هایی همراه است که موجب شده ریسک‌های غیراقتصادی نقش پررنگ‌تری در تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاران ایفا کنند.

تالار شیشه ای نگران تحولات خاورمیانه

وی در ادامه افزود: نگرانی از تحولات منطقه‌ای، احتمال بروز تنش‌های جدید و نبود استراتژی شفاف در مذاکرات بین‌المللی، همگی به تقویت فضای انتظار و محافظه‌کاری دامن زده‌اند.

این کارشناس بورسی عنوان کرد: نگاه غالب میان فعالان بازار مبتنی‌بر رفتار محتاطانه است که به معنای حضور محدود و انتخاب‌ تک نماد‌ها با وزنی کمتر از سرمایه کل و در اولویت قرار دادن صنایعی که کمترین وابستگی را به متغیرهای بحرانی دارند خواهند بود.

سیگنال های خاکستری در سیاست های اقتصادی

وی در پایان بیان داشت: بازار سرمایه در حال حاضر در وضعیتی میان صبر و پایش مداوم قرار گرفته است و  تا زمانی که سیگنال‌های روشنی از ثبات سیاست‌های اقتصادی و کاهش تنش‌های سیاسی دریافت نشود، نمی‌توان انتظار شکل‌گیری روندی پایدار و قدرتمند در بازار داشت. در چنین فضایی، سهامداران ناگزیر به حفظ احتیاط، بازبینی پرتفوی‌ها بر اساس واقعیات بنیادی و پرهیز از تصمیم‌گیری‌های هیجانی هستند.

به نقل از : اقتصاد خبر

منبع: اکو ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا