تکنولوژی

دستگاه جدیدی که جلوی افت قند خون را می‌گیرد

مهندس‌ها دستگاه کاشتنی کوچکی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند جان بیماران دیابتی را در مواقع اضطراری، بدون نیاز به تزریق، نجات دهد. این دستگاه جلوی افت شدید قند خون را می‌گیرد.

به گزارش اقتصاد خبر، نشریه علمی دانشگاه ام‌آی‌تی، از ابداع دستگاهی خبر داده که می‌تواند تحولی بزرگ در درمان دیابت ایجاد کند. این دستگاه بدون نیاز به تزریق، جان بیماران دیابتی را نجات می‌دهد.

افت قند خون یا هیپوگلیسمی یکی از تهدیدهای همیشگی برای افراد مبتلا به دیابت نوع1 است. وقتی سطح گلوکز در خون به شدت پایین می‌آید، حیات انسان مورد تهدید قرار می‌گیرد. یکی از درمان‌های استاندارد برای چنین شرایط، تزریق هورمونی به اسم گلوکاگون است.

مهندس‌ها در دانشگاه ام‌آی‌تی موفق به طراحی یک دستگاه کاشتنی یا ایمپلنت شده‌اند که می‌تواند زیر پوست قرار بگیرد و در صورتی‌که قند خون بیش از حد افت کند، خیلی سریع گلوکاگون را در بدن آزاد می‌کند تا بیمار از خطر جانی نجات یابد.

مهم‌ترین کاربرد این وسیله، برای وقوع افت شدید قند خون در هنگام خواب است. این مسئله برای کودکان دیابتی که قادر به تزریق به خودشان نیستند، زیاد رخ می‌دهد. در نتیجه این دستگاه می‌تواند به آن‌ها کمک کند.

هدف اصلی مهندس‌های ام‌آی‌تی از طراحی این دستگاه، ارائه راهکاری است که بتواند همیشه از بیماران در مقابل افت قند خون محافظت کند. ترس از هیپوگلیسمی یا افت شدید قند خون، یکی از مواردی است که همیشه والدین و بیماران را نگران می‌کند. این دستگاه قرار است میزان نگرانی‌ها را کاهش دهد.

برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این دستگاه علاوه بر تزریق هورمون موثر برای درمان افت قند خون، می‌توان از حملات قلبی و واکنش‌های شدید آلرژیک هم جلوگیری کند.

ایمپلنت جای انسولین را می‌گیرد

بسیاری از بیمارانی که به دیابت نوع1 مبتلا هستند، از طریق تزریق روزانه انسولین، به بدن خود کمک می‌کنند تا جذب قند خون را در بدن خود مدیریت کنند. دستگاه جدیدی که ابداع شده می‌تواند نیاز روزانه و مداوم آن‌ها را به انسولین تا حدودی کاهش دهد.

یکی دیگر از مسائلی که در رابطه با کودکان مبتلا به دیابت نوع1 وجود دارد این است که خودشان متوجه افت قند خونشان نمی‌شوند. در نتیجه پیش از آن‌که بفهمند و چیزی بخورند یا گلوکاگون را تزریق کنند، با افت قند خون مواجه می‌شوند و شرایط غیر قابل مدیریت می‌شود. این دستگاه اضطراری، با حسگرهایی که همیشه فعال هستند، فرد را از خطر حتمی نجات می‌دهند.

دستگاهی به اندازه یک سکه!

دستگاهی که دانشمندان در دانشگاه ام‌آی‌تی طراحی کرده‌اند بسیار کوچک و تقریبا به اندازه یک سکه است. مخزنی کوچک از دارو در این دستگاه تعبیه و جاگذاری شده و مخزن را با ماده‌ای خاص به اسم آلیاژ حافظه‌دار، مهر و موم کرده‌اند. با گرم شدن، این وضعیت، تغییر شکل می‌دهد. اگر دمای دستگاه به آستانه 40 درجه سانتی‌گراد برسد، صفحه دستگاه به شکل حرف یو در زبان انگلیسی خم می‌شود و به این ترتیب محتویات مخزن آزاد می‌شود. دارویی که درون مخزن قرار گرفته وارد بدن می‌شود و به این ترتیب جلوی افت قند خون را می‌گیرد.

در حال حاضر، این دستگاه می‌تواند تا یک ماه در بدن بیمار قرار بگیرد. دانشمندان در تلاش هستند تا مقاومت دستگاه را بالا ببرند و نوع جدیدی را بسازند که بتواند تا یک سال در بدن بیمار باقی بماند.

پژوهش‌ها در رابطه با این دستگاه کاشتنی همچنان ادامه داد و انتظار می‌رود این دستگاه ظرف سه سال آینده به مرحله آزمایش‌های بالینی برسد. در حال حاضر، این دستگاه را روی بدن حیوانات آزمایش کرده‌اند و به نتایج مطلوبی دست یافته‌اند. ناگفته نماند که این پژوهش، از طرف بنیاد خیریه لئونا ام و هری هلمزلی و همچنین موسسه‌های ملی سلامت و چند نهاد دیگر صورت گرفته است.

به نقل از : اقتصاد خبر

منبع: اکو ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا